Mushroom Pickers består i dagsläget av: Mabbe Dahlberg  – Kapellmästare, gitarr och sång – Född 1952 och har spelat gitarr sen 7 årsåldern. Det första bandet bildades vid 12 årsåldern och spelade mest Beach Boys låtar vad jag minns. Blev sedan vi the Escalators som bestod av Kurre Pettersson på gura. Granne och klasskamrat. Lars ”Labbe” Erichsén på bas, som han själv byggt i träslöjden, bodde i huset bredvid mig. Kent Jönsson som bodde våningen under i höghuset i Hässelby och spelade trummor. – Vi bytte namn till 5ive Alive – antagligen påverkade av Five Live Yardbird LP’n som kom 1964. Kents pappa var i nöjesbranschen så han fixade gig åt oss ute i landet.

5ive Alive med lite Small Faces look

Hippieran seglade in och Mabbe bildade med Hasse Alevik ett band med bara gitarr o trummor som hette Nothing. Som sen utvidgades med Göran Ahlbom på git/bas och som så småningom växte ännu mer. Vi började spela på en jazzclub i Gamla Stan som hette Artibus där vi så småningom fick en legendarisk trummis som hette Ivve Oscarsson som spelat med bl. a Gugges Storband och Lasse Werner mm. Även en sångare vid namn Georg Trolin (Panta Rei), hakade på.

Vi döpte oss till Hackat & Malet och spelade på de första två Gärdetsfesterna och ute i Skarpnäck under Miljövårds konferensen 1972 med bl.a the Unholy Modal Rounders USA och Träd Gräs & Stenar.  – Evenemanget blev känt via Pugh som Hog Farm eftersom det berömda hippie-kollektivet var dom som var tongivande där. Vi skulle även spelat på The Festival of the Midnight Sun i Mantorp, som vart skandaliserad i pressen och en massa band hoppade av .

Jag flyttade en kort period till nord Norge 197/72 och när jag kom tillbaks var bandet utökat med Kåre Wigforss git/voc Vi vart så småningom kultbandet Ölsta Promenadorkester, då var vi inne på 70 talet. Bandet hade olika uppsättningar ibland var vi väldigt många.

Hästa Brothers var inte mindre kultiga och spelade mycket egna och översatta låtar med mycket politiska budskap och bytte namn och skepnad och blev Los Desperados.

Samtidigt spelade Mabbe i Happy Boys Band /Bush från 78 – 82.Happy Boys Band bestod av tre medlemmar av Kebnekajse, Hassan Bah, Thomas Netzler och Rolf Scherrer samt Joseph Mocka och Lars Anwalld, Bill Prince&  Hans Berggren , År 1980 utgav Happy Boys Band, som kan räknas till proggrörelsens slutskede, maxisingeln Bush/Maria (MNW 6M) och bandets musik har betecknats som ”Groovin’ Bossa Samba Latin Percussive Sweden north euro”. Bandet kallade sig senare Bush Band.

Sen kom ytterligare ett kultband: Intergalactic Overgeist som var husband på dom Psykedeliska Måndagarna på Pipeline i Hammrbyhamnen.  Med 4 blås och med bl. a. Bosse Skoglund och Stevie Klasson plus ett gäng till.

1983 bildades Mushroom Pickers och med dom har jag spelat sen dess, plus att jag spelar i Roslagsbaserade Edwin& the Fire

Jag har också åkt runt på anstalter och ”trubadurat” med Leif Ljungqvist i ett antal år.
…………………………………………………………………………………………………………………
Våra senaste medlemmar:Jim Bodemark på trummor och Henry ”Hempa” Uitti  git/sång.
Mer information om dessa gossar kommer snart. Dom har i alla fall det gemensamt att båda två spelat med både Mecki & Fredrik Bodemark bl. a i den senares Supreeme Booze

Peter Sahlin 1952 – 2018 på Bas och sång.
Peter är också en 52:a och har spelat med alla.
Från Mecki Mark Men, Peps Blodsband, Jukka Tolonen Band, Eric Bibb till Lasse Lönndahl och Lill Babs. Absolut en av landets bästa basister om jag får bestämma!

Koncentrerad Peter, med Ockie i bakgrunden

Koncentrerad Peter, med Ockie i bakgrunden

 

Anders ”Peppe” Petersson på Keyboards.
Peppe vet jag inte så mycket om hans musikaliska bakgrund än, men han har jobbat på Dramaten i över 30 år. Bara en sån sak. Peppe & Mabbe är dessutom verksamma i det Roslagsbaserade Edwin & the Fire
Peppe i Högdalen

11334315_10200477621979735_2068989561_n
Joakim ”Ockie” Andersson Trummor.
Ockie är den som varit med längst i bandet, förutom Mabbe då. Han har bl.a. spelat med Tony Ellis Reggae Band och spelar även med Nice & Frency

                                                       Ockie på Backstreet

 ockibackstreet

Göran Böving Sång & GitarrGöran är vår yngste medlem och han är aktiv i bl. a. Kjell Gustavsson Rythm ´n Blues Orchestra och Crawfish Cook

Göran Böving
Bo ”Ludde” Lundin Elfiol. Ludde har mest roddat andra orkestrar och varit bosatt nere i Skåne de senaste 40 åren. Han är också vår  senaste medlem och är med i mån av tid och var han befinner sig.

Ludde på Gamlingen

Ludde på Gamlingen

 

 

 

Tidigare medlemmar i Mushroom Pickers:

Björn ”Kroopy” Ekblom – Trummor
Bonne Löfman – Gitarr/Voc
Daniel Wigstrand – Pedal-Steel
Derrik Walker – Voc. Munspel, Tenor-Sax
Frank Sanderson – Trummor
Jan Dalen Dahlstrand – Gitarr
Janne Pettersson – Keyboards
Jocke Wahlström – Trummor
Nisse Huitfeldt – Sax/Voc
Roger Gyleborg – Gitarr/Voc
Wilhard Lang – Kontrabas/Voc

Några artister som gästat Mushroom Pickers:

Chris Jagger
Diz Watson
Dennis Bowell
Tony Ellis
Jukka Tolonen
Robert Dahlqvist
Lars Sumpen” Sundbom